Online community

‘Gewoon zwanger in corona tijd’

We leven momenteel in een gekke tijd. Zwangere vrouwen en/of vrouwen in hun kraamtijd hebben vaak veel vragen en soms ook zorgen rondom zwanger zijn en ouderschap in deze corona tijd.

Nu zwanger zijn vraagt aanpassing en kan het gevoel van lekker en gewoon zwanger zijn wegnemen. De zwangerschaps- en/of kraambedcontroles zien er anders uit. Hierover praten met anderen (lotgenoten) vindt maar weinig plaats omdat je ook minder elkaar kan opzoeken. Professionals rondom de geboortezorg in Deventer hebben gemerkt dat dit gevolgen heeft voor de zwangere vrouw en de kraamvrouw en het gevoel van zorgen en stress toe kan nemen.

Daarom zijn we een tijdelijk project gestart, namelijk een online community waarin professionals in gesprek gaan met een kleine groep zwangeren en/of vrouwen in hun kraamtijd. Het doel is stress, angst en onzekerheid te verminderen door het geven van juiste informatie en aanbieden van oefeningen die angst- en stress verminderen. Daarnaast willen we aandacht en steun geven aan zwangere en kraamvrouwen.  

Werkwijze

  • 1 keer per week, 90 minuten gedurende 3 weken
  • Maximaal 12 deelnemers per groep
  • Ieder groep wordt begeleid door 2 professionals die betrokken zijn bij de geboortezorg
  • Professionals zorgen voor een veilige omgeving waarin privacy gewaarborgd wordt

Deelname is niet alleen boeiend, maar bovendien geheel gratis!

Meer weten?
Vraag het je verloskundige of gynaecoloog. Aanmelden kan eenvoudig via

‘ik wil mij aanmelden’.

Voor vragen mail naar cursusbureau@naviva.nl of bel 088-7777 612.