Kinderwens

Als je zwanger wilt worden, kun je ervoor zorgen dat je kind een gezonde start krijgt. Zo leg je alvast een goede basis voor de gezondheid van je kind.

  • Als je gezond leeft, dan vergroot je de kans op een zwangerschap
  • Stop met roken, alcohol drinken en/of drugsgebruik
  • Slik foliumzuur zodra je een kinderwens hebt, minimaal 4 weken voor je zwanger wilt worden

Je vindt meer informatie op de website: strakszwangerworden.nl of wokewomen.nl

Kinderwensspreekuur
Ook voordat je zwanger bent, kun je bij de verloskundige terecht met vragen over (gezond) zwanger worden. Zij beantwoordt al je vragen en geeft persoonlijk advies tijdens het kinderwensspreekuur.

Voorbereiding
De verloskundige geeft je gerichte informatie die op jouw persoonlijke situatie van toepassing is. Een goede voorbereiding op het consult is daarom nodig. Denk daarom vast na over (mogelijk) erfelijke aandoeningen die in je familie voorkomen.

Een handige hulp is de website van Zwangerwijzer. Vul de vragenlijst in op de website  zwangerwijzer.nl en neem een printje hiervan mee naar je verloskundige (of mail deze vooraf aan je afspraak naar je verloskundige). Stelt de verloskundige tijdens het spreekuur een risicofactor vast, dan word je zo nodig verwezen naar je huisarts, een gynaecoloog of een andere specialist.

Bij alle verloskundige praktijken in de regio kun je terecht voor een kinderwensconsult.

Wanneer zwanger worden niet lukt

Voor problemen met zwanger worden kun je terecht in het Deventer Ziekenhuis. Je hebt wel een verwijzing van de huisarts nodig.