Informatieavonden

Baby op komst? Wij informeren je graag! Geef je op via dit formulier

Geboortezorg Salland en Gemeente Deventer organiseren voor aanstaande ouders vier bijeenkomsten. Zo begin je goed voorbereid aan deze nieuwe fase in jullie leven.
De bijeenkomsten worden verzorgd door deskundige professionals, zoals verloskundigen, (jeugd)verpleegkundigen, kraamverzorgenden en lacatiekundigen.
Na afloop ontvang je alle informatie per mail, zodat je het thuis rustig kunt nalezen.
Deelname is niet alleen boeiend, maar bovendien geheel gratis!

Bijeenkomst 1: De bevalling

Natuurlijk wil je goed voorbereid zijn op je bevalling. Of je nu kiest voor een bevalling thuis of in het Deventer ziekenhuis. Verloskundigen en gynaecologen vertellen je alles over de geboorte. Hoe verloopt een bevalling? Hoe zit het met pijn en pijnbestrijding? Wat als je (extra) medische hulp nodig hebt? Deze bijeenkomst wordt gegeven op diverse locaties in de gemeente of in het Deventer ziekenhuis.

Bijeenkomst 2: Kraamtijd en voeding

Je kindje bepaalt straks voor een groot deel het dagelijkse leven. Gelukkig helpt de kraamverzorgende jullie de eerste tijd na de geboorte vooruit. Hoe ze jullie ondersteuning biedt, dat hoor je tijdens deze bijeenkomst. Daarnaast staan we uitgebreid stil bij voeding van de baby. We vertellen je alles over borstvoeding en flesvoeding, zodat je een goede keuze kunt maken.

Bijeenkomst 3: Het consultatiebureau & ouderschap

Na de kraamzorg neemt het consultatiebureau het over, maar wat doet het consultatiebureau eigenlijk?Tijdens deze bijeenkomst gaan we in op de taken/ rol van het consultatiebureau. En wat kunnen jullie hier van verwachten? Verder bespreken we het thema ouderschap, een nieuwe rol . Heb je bepaalde verwachtingen, of juist niet? Samen gaan we hier verder op in.

Bijeenkomst 4: Borstvoeding

Succesvol borstvoeding geven is iets wat jij en je kindje samen leren. Een goede voorbereiding helpt om onzekerheden en vragen weg te nemen. Zo is de kans groter dat borstvoeding een positieve ervaring wordt voor jou en je kindje. Tijdens de bijeenkomst vertellen we je alles over borstvoeding. Van aanleggen tot kolven en van het voorkomen van kwaaltjes tot de samenstelling van moedermelk.
De bijeenkomst wordt verzorgd door een lactatiekundige IBCLC, een expert op het gebied van borstvoeding.

Meer weten?
Vraag het je verloskundige, gynaecoloog.
Aanmelden kan eenvoudig via ‘ik wil mij aanmelden’. Voor vragen mail naar cursusbureau@naviva.nl of bel 088-7777 612.