Informatieavonden

Baby op komst? Wij informeren je graag!

Geboortezorg Salland en Gemeente Deventer, Olst/Wijhe en Raalte organiseren voor aanstaande ouders verschillende informatie bijeenkomsten. Met het volgen van deze bijeenkomsten begin je goed voorbereid aan deze nieuwe fase in jullie leven.
De bijeenkomsten worden verzorgd door deskundige professionals, zoals verloskundige, (jeugd)verpleegkundige, kraamverzorgende en lactatiekundige.

Gezien de huidige maatregelen rondom Corona vinden de voorlichtingsbijeenkomsten op dit moment alleen digitaal plaats via Webinars.
Indien je je hebt aangemeld voor een webinar maar niet kunt deelnemen, dan ontvangt je toch de link van de webinar.

Webinar 1: Alles wat je wilt weten over bevallen

Je leert alles over de verschillende fasen van een bevalling, hoe je weeën kunt opvangen, welke houdingen prettig zijn, wat een medische indicatie is, maar vooral: hoe jij/jullie je het beste kunt/kunnen voorbereiden op de geboorte van jouw/jullie kindje! Er is alle ruimte om je vragen te stellen.

De eerst volgende is 18 oktober van 19.30 – 20.30 uur: meld je aan

Webinar 2: Keuze babyvoeding

Welke voeding wil jij je kindje gaan geven als hij/zij straks geboren is? Tijdens deze bijeenkomst komen zowel flesvoeding als borstvoeding aan bod: wat zijn eventuele voor- of nadelen? We laten je zien wat normaal babygedrag is ten aanzien van honger en voeden, maar vooral: hoe jij/jullie je het beste kunt/kunnen voorbereiden op de eerste tijd met jouw/jullie kindje! Er is alle ruimte om je vragen te stellen.

De eerst volgende is op 25 oktober 19.30 – 20.30 uur: meld je aan

Webinar 3 Pijnstilling

Welke manieren van pijnstilling zijn er mogelijk tijdens je bevalling? Wat zijn eventuele voor- en nadelen van deze pijnstilling? Hierover krijg je informatie tijdens deze bijeenkomst. Er is alle ruimte om je vragen te stellen.

De eerst volgende is op 1 november 19.30 – 20.30 uur: meld je aan

Webinar 4: Borstvoeding

Wil jij straks borstvoeding gaan geven? Of twijfel je nog, maar wil je wel wat meer weten? Tijdens deze bijeenkomst leer je alles over het geven van borstvoeding. Van aanleggen tot kolven en van het voorkomen van kwaaltjes tot de samenstelling van moedermelk. Hoe kan je ervoor zorgen dat je straks een fijne borstvoedingsperiode hebt? Er is alle ruimte om je vragen te stellen.

De eerst volgende is op 8 november 19.30 – 20.30 uur: meld je aan

Webinar 5: Kraamperiode

Hoe ziet de 1e week na je bevalling er eigenlijk uit? Tijdens deze bijeenkomst hoor je hoe de kraamverzorgster jullie straks ondersteunt tijdens de eerste periode thuis. Je leert ook wat je zelf al kunt doen om je voor te bereiden op je kraamperiode

De eerst volgende is op 15 november 19.30 – 20.30 uur: meld je aan

Webinar 6: Ouderschap & consultatiebureau

Na de kraamzorg neemt het consultatiebureau het over, maar wat doet het consultatiebureau eigenlijk? Tijdens deze bijeenkomst gaan we in op de taken/rol van het consultatiebureau. En wat kunnen jullie hier van verwachten? Verder bespreken we het thema ouderschap: een nieuwe rol. Heb je bepaalde verwachtingen, of juist niet? Samen gaan we hier verder op in en kom je er achter hoe je het ouderschap zelf vorm wilt gaan geven.

De eerst volgende is op 22 november 19.30 – 20.30 uur: meld je aan

Meer weten?
Vraag het je verloskundige, gynaecoloog.
Aanmelden kan eenvoudig via ‘meld aan’. Voor vragen mail naar cursusbureau@geboortezorgsalland.nl