Informatieavonden

Baby op komst? Wij informeren je graag!

Geboortezorg Salland en Gemeente Deventer, Olst/Wijhe en Raalte organiseren voor aanstaande ouders verschillende informatie bijeenkomsten. Met het volgen van deze bijeenkomsten begin je goed voorbereid aan deze nieuwe fase in jullie leven.
De bijeenkomsten worden verzorgd door deskundige professionals, zoals verloskundige, (jeugd)verpleegkundige, kraamverzorgende en lactatiekundige.

Gezien de huidige ontwikkelingen rondom Corona zijn de fysieke bijeenkomsten onder voorbehoud.
Indien je je hebt aangemeld voor een webinar maar niet kunt deelnemen, dan ontvangt je toch de link van de webinar.

Webinar : Alles wat je wilt weten over bevallen

Je leert alles over de verschillende fasen van een bevalling, hoe je weeën kunt opvangen, welke houdingen prettig zijn, wat een medische indicatie is, maar vooral: hoe jij/jullie je het beste kunt/kunnen voorbereiden op de geboorte van jouw/jullie kindje! Er is alle ruimte om je vragen te stellen.

Datum: 1 augustus 19.30 – 20.30 uur: meld je aan

Datum: 26 september 19.30 – 20.30 uur: meld je aan

Datum: 21 november 19.30 – 20.30 uur: meld je aan

Webinar: Keuze babyvoeding

Welke voeding wil jij je kindje gaan geven als hij/zij straks geboren is? Tijdens deze bijeenkomst komen zowel flesvoeding als borstvoeding aan bod: wat zijn eventuele voor- of nadelen? We laten je zien wat normaal babygedrag is ten aanzien van honger en voeden, maar vooral: hoe jij/jullie je het beste kunt/kunnen voorbereiden op de eerste tijd met jouw/jullie kindje! Er is alle ruimte om je vragen te stellen.

Datum: 4 juli 19.30 – 20.30 uur: meld je aan

Datum: 29 augustus 19.00 – 20.30 uur: meld je aan

Datum: 24 oktober 19.00 – 20.30 uur: meld je aan

Webinar: Pijnstilling

Welke manieren van pijnstilling zijn er mogelijk tijdens je bevalling? Wat zijn eventuele voor- en nadelen van deze pijnstilling? Hierover krijg je informatie tijdens deze bijeenkomst. Er is alle ruimte om je vragen te stellen.

Datum: 8 augustus 19.30 – 20.30 uur: meld je aan

Datum: 3 oktober 19.30 – 20.30 uur: meld je aan

Datum: 28 november 19.30 – 20.30 uur: meld je aan

Webinar: Borstvoeding Verdieping

Wil jij straks borstvoeding gaan geven? Of twijfel je nog, maar wil je wel wat meer weten? Tijdens deze bijeenkomst leer je alles over het geven van borstvoeding. Van aanleggen tot kolven en van het voorkomen van kwaaltjes tot de samenstelling van moedermelk. Hoe kan je ervoor zorgen dat je straks een fijne borstvoedingsperiode hebt? Er is alle ruimte om je vragen te stellen.

Datum: 11 juli 19.30 – 20.30 uur: meld je aan

Datum: 5 september 19.30 -20.30 uur: meld je aan

Datum: 31 oktober 19.30 – 20.30 uur: meld je aan

Webinar: Kraamperiode

Hoe ziet de 1e week na je bevalling er eigenlijk uit? Tijdens deze bijeenkomst hoor je hoe de kraamverzorgster jullie straks ondersteunt tijdens de eerste periode thuis. Je leert ook wat je zelf al kunt doen om je voor te bereiden op je kraamperiode.

Datum: 25 juli 19.30 – 20.30 uur: meld je aan

Datum: 19 september 19.30 – 20.30 uur: meld je aan

Datum: 14 november 19.30 – 20.30 uur: meld je aan

Webinar: Ouderschap & Consultatiebureau

Na de kraamzorg neemt het consultatiebureau het over, maar wat doet het consultatiebureau eigenlijk? Tijdens deze bijeenkomst gaan we in op de taken/rol van het consultatiebureau. En wat kunnen jullie hier van verwachten? Verder bespreken we het thema ouderschap: een nieuwe rol. Heb je bepaalde verwachtingen, of juist niet? Samen gaan we hier verder op in en kom je er achter hoe je het ouderschap zelf vorm wilt gaan geven.

Datum: 27 juni 19.30 – 20.30 uur: meld je aan

Fysieke bijeenkomst: Bevalling & Pijnstilling

Locatie: Deventer Ziekenhuis-Auditorium

Je leert alles over de verschillende fasen van een bevalling, hoe je weeën kunt opvangen, welke houdingen prettig zijn en wat een medische indicatie is. Daarnaast leggen we je uit welke vormen van pijnstilling er mogelijk zijn en wat de eventuele voor- en nadelen van deze pijnstilling zijn. Maar vooral: hoe jij je het beste kunt voorbereiden op de komst van je kindje!

Let op! Er worden vanwege de rust en privacy van onze patiënten geen rondleidingen gehouden op de kraamsuite. Uiteraard is er wel alle ruimte om je vragen te stellen en hebben wij genoeg beeld- en videomateriaal om jou een goede indruk te geven van onze kraamsuites

Datum: 18 juli 19.30 – 21.15 uur: meld je aan

Datum: 12 september 19.30 – 21.15 uur: meld je aan

Datum: 7 november 19.30 – 21.15 uur: meld je aan

Fysieke bijeenkomst: Keuze Babyvoeding & Borstvoeding Verdieping

Locatie: Deventer Ziekenhuis-Auditorium

Welke voeding wil jij je kindje gaan geven als hij/zij straks geboren is? Tijdens deze bijeenkomst komen zowel fles- als borstvoeding aan bod: wat zijn eventuele voor- en nadelen? We zoomen ook nog verder in op borstvoeding in het verdiepende deel. Van aanleggen tot kolven en van het voorkomen van kwaaltjes tot de samenstelling van moedermelk. Ook laten we je zien wat normaal babygedrag is ten aanzien van honger en voeden, zodat je je goed kunt voorbereiden op de eerste tijd met jouw kindje!

Let op! Er worden vanwege de rust en privacy van onze patiënten geen rondleidingen gehouden op de kraamsuite. Uiteraard is er wel alle ruimte om je vragen te stellen en hebben wij genoeg beeld- en videomateriaal om jou een goede indruk te geven van onze kraamsuites.

Datum: 15 augustus 19.30 – 21.15 uur: meld je aan

Datum: 10 oktober 19.30 – 21.15 uur: meld je aan

Datum: 12 december 19.30 – 21.15 uur: meld je aan

Fysieke bijeenkomst Ouderschap en CB

Locatie: Deventer Ziekenhuis-Auditorium

Na de kraamzorg neemt het consultatiebureau de zorg voor jou en je kindje over. Tijdens deze bijeenkomst gaan we in op de taken en de rol van het consultatiebureau en de jeugdgezondheidszorg. En wat kunnen jullie hier van verwachten?

Verder bespreken we aan de hand van een aantal leuke en herkenbare situaties de verschillende uitdagingen die je in het jonge ouderschap kunt tegen komen. En hoor je van andere ouders hoe zij hier mee om denken te gaan en wat je als advies al van anderen hebt gehoord. Heb je bepaalde verwachtingen van het ouderschap, of ga je er blanco in? Vind je het spannend? Wat zijn handige onderwerpen om het samen nú al even over te hebben? Met de groep en de jeugdverpleegkundige(n) ga je hier verder op in en kom je er gaandeweg achter hoe jij jouw ouderschap zelf vorm wilt geven.

Let op! Er worden vanwege de rust en privacy van onze patiënten geen rondleidingen gehouden op de kraamsuite. Uiteraard is er wel alle ruimte om je vragen te stellen en hebben wij genoeg beeld- en videomateriaal om jou een goede indruk te geven van onze kraamsuites.

Datum: 22 augustus 19.30 – 21.15 uur: meld je aan

Datum: 17 oktober 19.30 – 21.15 uur: meld je aan

Datum: 19 december 19.30 – 21.15 uur: meld je aan

Meer weten?
Vraag het je verloskundige, gynaecoloog.
Aanmelden kan eenvoudig via ‘meld aan’. Voor vragen mail naar cursusbureau@geboortezorgsalland.nl